Træd varsomt

I morges samlede jeg en halskæde, et penalhus, to par underhakkere str 6 år, en bluse og en støvle op fra stuegulvet. Der lå mere, men jeg var kun på gennemgang.
Da jeg gik i bad, opdagede jeg, at jeg gik rundt med et hjertesmiley-klistermærke under storetåen. Det kunne have været værre.

Vi har en kat. Den kommer med gaver, og i morges havde den lagt en spidsmus uden for hoveddøren. Ved siden af den anden spidsmus, som den afleverede til os i sidste uge. Den fra ugen før den fra sidste uge, er forsvundet.

Hvad er den kat egentlig ude på? Har hun lumske planer?

Det forholder sig nemlig sådan, at nogle spidsmusarter har giftigt spyt.
Er katten mon ude på at forgifte os?
Når jeg tænker over det, så er hendes opførsel til tider mistænkelig. F.eks når hun holder øje med mig med halvt lukkede øjne. Eller når hun pludselig kaster sig ud fra en busk i indkørslen og angriber min sko.

Hvad mon hendes motiv er?
Verdensherredømme?
Måske vil hun spise os, fordi spidsmus smager grimt? De har nemlig nogle kirtler, der afgiver en grim smag… det har mennesker vist ikke.

Verdensherredømme...

Verdensherredømme…

Det kan også være, jeg tager fejl. Måske er det en kærlighedserklæring forklædt som et ugentligt proteintilskud? Måske er hun en meget klog kat, som ved, at udtræk fra spidsmusens gift både kan sænke blodtrykket og bruges til behandling af migræne og flere typer kræft. Hun prøver altså bare at passe på os.

animal-1239256_1920

 

Senere på dagen kom Olivia ind til mig, og bad om et stykke snor, hvorefter hun smuttede igen. Efter et par minutter kom hun tilbage med snoren, som hun svingede rundt som en propel foran sig. For enden af snoren havde hun bundet førnævnte spidsmus, som derfor blev centrifugeret med 60 km/t.

Jeg roste hende for det utraditionelle, omend makabre påfund, og forklarede, at jeg helst ikke ville have musen indenfor.
Senere hørte jeg, at hun legede med katten inde på sit værelse, og jeg kan godt se nogle billeder for mig.  Jeg gik ikke derind.

Jeg forestiller mig med gru, at det ikke er et smileyklistermærke, jeg finder under storetåen næste gang….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.