Søpunge handler ikke i Føtex

[:da]I går var jeg i Føtex, og fik skældud af en ung pige, fordi jeg gik ud gennem selvbetjeningskassen uden at have købt noget.
Man skal altså gå gennem kunde-uden-varer-udgangen, som ligger lige bag ved selvbetjeningskassen.
I dag var jeg igen i Føtex. Der var en gul parfume, hvis låg ikke sluttede tæt, og derfor spildte jeg den ud over mine fingre og tøj. Det var en meget kraftig, men ikke særlig god parfume. Og de jordbær jeg ville have købt var jordslåede og lugtede af parfume (ligesom alt andet), så jeg skulle ikke købe noget alligevel.
Denne gang huskede jeg at gå ud gennem kunde-uden-varer-udgangen, og var lettet over ikke at have lagt mig ud med en kasseassistent på grund af ureglementeret opførsel .
Vel ude på den anden side, opdagede jeg til min skræk, at jeg havde glemt at stille kurven fra mig, og derfor nu var i færd med at stjæle den.
Jeg kiggede panisk rundt – dels for at finde et sted jeg diskret kunne stille den uden videre påstyr, og dels for at se om nogen mon havde opdaget min fadæse. Det havde de vakse unge piger i kiosken, og de var allerede igang med at gestikulere til pigen i selvbetjeningskassen, så hun kunne redde kurven tilbage i sikkerhed.

Jeg går i Lidl næste gang.
De stiller ikke så høje krav til kundernes intelligens.

Apropos intelligens – hvad er så egentlig formålet med hjernen? Sådan helt grundlæggende. Der er masser af organismer, der ikke har en en. For eksempel træer, bakterier og søpunge.
Og lige præcis søpunge kan pege på svaret. De starter nemlig deres liv med en slags hjerne – og æder den når de ikke længere skal bruge den.
I den tid de har en hjerne, bruger de den til én ting: at koordinere deres bevægelser, så de kan komme hen til en god sten, som de kan sætte sig fast på, og æde deres hjerne.

Så det er altså hjernens grundlæggende funktion: at koordinere vores bevægelser, så kroppens dele arbejder sammen om at nå fra et punkt til et andet.
Resten er bare bivirkninger – tanker, følelser og den slags.
Det med koordinationen har hjernen mere held med hos nogen end hos andre. Jeg nævner det bare: selvom jeg af og til synes det kunne være praktisk at have fire arme i stedet for to, ville det nok overvejende resultere i, at jeg ragede dobbelt så mange ting på gulvet på den halve tid. Og når koordinationen er den billige version, der ikke har indbygget retningssans, så var jeg måske bedre stillet med at sætte mig på sten og æde min hjerne.
Og så alligevel ikke, for jeg har lige læst på videnskab.dk, at kannibalisme ikke kan betale sig.

Måske sætter jeg mig bare på en sten og spiser et æble. Fra Lidl[:]

1 thought on “Søpunge handler ikke i Føtex

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.