ADDitude

Det er ingen hemmelighed at jeg har været ramt af stress og depression. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at føle mig helt på sikker afstand af det. Tæppet er blevet trukket væk under mig een gang – skulle det så ikke kunne ske igen?

slippery-98821__340

Men faldet bragte mig også ud på en rejse tilbage mod mig selv.
Jeg har lært, at jeg har svært ved at sætte grænser. Både i forhold til at mærke hvor jeg ender og omverdenen begynder, og i forhold til at sige “hertil og ikke længere”.
Og jeg har lært, at jeg har brug for flere pauser end de fleste. Hvilepauser, tænkepauser, løbepauser og krusedullepauser.

Senest har jeg lært at jeg har ADD. Det er ADHD uden det hyperaktive H. Lige først da jeg fik det at vide, tænkte jeg: “Ok, og med den viden gør jeg hvad?” Men efter at have læst om det, forklarer det faktisk en hel del, og jeg føler mig mindre sær. Selvom jeg nu har fået papir på, at jeg er det.

Dermed en forklaring på mine flyvske tanker. På hvorfor jeg aldrig ringer tilbage eller skriver fødselsdagskort. Eller kan huske, hvad jeg skulle i kælderen.
Hvorfor jeg kan koncentrere mig så meget om noget, at det er vigtigere end alt andet. Hvorfor jeg slet ikke kan koncentrere mig, på grund af ufrivillig indre brainstorm om alt muligt andet. Hvorfor jeg brænder maden på – også pasta.
Og hvorfor blæsevejr og føtex giver mig angstfornemmelser.

Hurra! Jeg er ikke fra en anden planet alligevel! Der har været dage, hvor jeg mistænkte storken for at have lavet en fejlnavigation af galaktiske dimensioner. Men jeg har bare ADD. Heldigvis. Jeg kan læse om mig selv, og hvordan jeg takler livet på jorden.

Og det hele startede med et hysterisk grådanfald i bilen en onsdag efter arbejde. Den dag var jeg meget langt fra mig selv. Nu er jeg nærmere.

directory-466935_1280

7 thoughts on “ADDitude

 1. Ked af at høre at du også har været ramt af stress og depression- Men er glad for at høre at du har fået noget positivt ud af det alligevel.
  Holder meget af din blog.

 2. Kæreste skatter.
  Som så mange gange før, så er din hjerne blevet højre / venstre konfus.

  For mig har du ikke ADD.

  Du har istedet en ADD funktion. Oversat fra Engelsk, betyder det, at jeg vil tilføje endnu mere af dig i mit liv.

  At du stadigvæk er attraktiv hersker ingen tvivl.

  Bliv ved med at tilføje viden om dig selv, og læg (Adere) det hele sammen til en fornyet start på livet.

  • Tror du du kan følge med? Pjat, jeg skal nok vente på dig og dine forstuvede fødder – selvom det med at vente ikke er min stærke side.

 3. Uanset ADD er du og vil altid være vores Karo. En kreativ pige m tør humor, som vi nyder. Du er fuld af gode og dejlige egenskaber.

 4. Er vi ikke bare den vi er, hver især..
  Hvorfor skal vi sammenligne og kunne spejle os, og føle os “rigtige”, hvis man ser nogen der ligner? Er det en trøst at læse en diagnosebeskrivelse, som andre har formuleret?
  Set med mine øjne, og sagt med den største kærlighed, så er du hel rigtig!

  • Tak Runa, vi kunne nok alle få en diagnose af en eller anden slags. Langt hen ad vejen, har jeg også valgt at tro på, at jeg er som jeg er, fordi det er sådan, jeg skal være. Men det er også rart at vide, at det er andre, der tumler med det samme. Dem kan jeg lære nogle hverdagsgenveje af. Og når jeg har en bedre fornemmelse af mit eget udgangspunkt, kan jeg også bedre forstå andre mennesker. Tak for din besked forleden. Jeg fik ikke svaret, men jeg blev meget glad. Så glad, at jeg malede et træ på væggen .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.